Данните за 2020 г. показват понижение в извършването на всякакъв вид

...
Данните за 2020 г. показват понижение в извършването на всякакъв вид
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Рязък спад на престъпността у нас заради пандемията, домашното насилие си е същото

Данните за 2020 година демонстрират намаляване в осъществяването на всякакъв тип незаконна активност. Сред тях най-вече са намалели кражбите и измамите. Наблюдава се същото равнище на незаконна активност при домашното принуждение, спрямо 2019 година Всичко останало върви надолу. Това съобщи вътрешният министър Христо Терзийски. Той разяснява и опита за въоръжен обир на магазин в София, при който жена нахлу в магазин на огромна хранителна верига, насочи револвер в слепоочието на касиерката и изиска оборота. 

Министърът уточни, че дамата е на 34 години без престъпни прояви.

„ Характерното за случая е, че тя не е подхванала ограничения, с цел да се дегизира. Задържана е за 72 часа и ще бъдат назначени психиатрични експертизи. Нямаме данни да работи някъде, евентуално е безработна. Причините и претекстовете се обясняват. Оръжието е било газово и законнопритежавано, на неин непосредствен ”, разясни Терзийски и добави, че обясненията на извършителката не са задоволително съответни.

Министърът обърна внимание и на случая, при който рецидивист се показа за касиер и открадна част от пенсията на възрастен мъж в София.

„ Задържаният доста скоро е излязъл от пандиза и към сегашния миг сме документирали два случая, осъществени от него. Мисля, че ще си получи заслуженото ”, добави Терзийски.

Терзийски изясни, че икономическата обстановка в страната се отразява на криминогенната конюнктура.

„ Нормално е когато понижават приходите на хората, в случай че имат съзнание и нямат незаконна пристрастеност, да съблюдават разпоредбите в публичния живот. Има обаче такива, които ще изпаднат в невъзможност, и може да извършат нещо ”, разясни той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР